Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Oekraïne kampt met patstelling, werving nieuwe recruten en ruzie aan de top, LHBT-beweging in Rusland verboden

Oekraïne kampt met patstelling, werving nieuwe recruten en ruzie aan de top, LHBT-beweging in Rusland verboden

 

Beste Bezoeker, 

 

Oekraïne kampt met een patstelling aan het front. De gehoopte doorbraak van het zomerse tegenoffensief is mislukt. Terwijl de gelederen dunner worden en de soldaten na 21 maanden oorlog uitgeput zijn, gaat de werving van nieuwe recruten steeds moeizamer, hoorde Laura Starink in Kyiv. De frustratie over de resultaten op het slagveld zorgt ook voor openlijke wrijving tussen de Oekraïense politieke en militaire leiding. Rusland is de lachende derde, schrijft Pavel Kazarin. De repressie in Rusland van iedereen die afwijkt van de norm gaat intussen door. LHBT-ers hebben reden om te vrezen voor vervolging, nu de 'internationale LHBT-beweging' verboden is. Meduza verzamelde reacties van mensen die getroffen dreigen te worden.   

 

Direct na de Russische invasie meldden tienduizenden Oekraiense vrijwilligers zich voor het front. Hun gelederen zijn inmiddels gedecimeerd. Nu de oorlog zich voortsleept en zelfs legerleider Zaloezjny van een 'patstelling' spreekt, wordt de mobilisatie van nieuwe recruten steeds complexer. Ontduiking van de dienstplicht is een probleem geworden, tot woede van de gemobiliseerden en hun familie, die al 21 maanden de loodzware last van de oorlog dragen. Maar ook de opvang van de veteranen vormt een probleem. Laura Starink bericht uit Kyiv.


 

Nu Oekraïne met zijn tegenoffensief deze zomer niet de gehoopte doorbraak heeft bereikt, is de frustratie in het land groot. De politieke en militaire leiding maken elkaar verwijten. Over de onenigheid tussen president Zelensky en generaal Zaloezjny komt steeds meer naar buiten. Solidariteit en eendracht staan op het spel en Rusland is de lachende derde, schrijft Pavel Kazarin in de Oekraïnska Pravda. 


 

On Thursday, November 30, the Russian Supreme Court outlawed the 'international LGBT movement' as an 'extremist' organization. The decision followed a request filed by the Justice Ministry earlier this month. The Ministry's arguments in court remain unknown: the hearing was not open to the public. On the day of the verdict, Meduza published a selection of letters reflecting the realities of life as an LGBTQ+ person in Russia. Their authors explain how they view the new measure and give advice to other members of their community.