Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Uw belangstelling en steun blijven nodig

Uw belangstelling en steun blijven nodig

Michailo Dejak
Beeld: Michailo Dejak (Zolotarovo, 1984)

 

Leiden/Amsterdam, 22 december 2023.

 

Beste vriend van Raam op Rusland,

Soms dromen we ervan dat Raam op Rusland kan stoppen. Fantaseren we dat ons journalistieke kennisplatform niet meer nodig is, omdat de oorlog in Europa ten einde is en er weer rechtsstatelijke democratie in het oosten van ons continent gloort. Meestal staan we weer snel met beide benen op de grond. Eén blik op het laatste nieuws is voldoende voor de broodnodige ontnuchtering. De oorlog die Rusland bijna twee jaar geleden heeft ontketend tegen Oekraïne en alle elementaire Europese waarden gaat immers door.

Signalen dat het Kremlin zelfs maar pas op de plaats zou willen maken, zijn er niet. President Vladimir Poetin zei het kort voor de feestdagen weer eens nadrukkelijk. Rusland staakt het vuren pas als Oekraïne is ontwapend, wettig president Volodymyr Zelensky in Kyiv is vervangen door een Kremlinvriendelijke regering en het land zichzelf voor de eeuwigheid neutraal heeft verklaard en dus geen lidmaatschap nastreeft van EU of NAVO.

Sinds 2022 bericht Raam op Rusland week in week uit over de oorzaken en gevolgen van deze oorlog in Europa. Dat kunnen we mede dankzij U. Ook afgelopen jaar hebben we weer veel giften van onze lezers mogen ontvangen, vaak vergezeld van een bemoedigend woord.

We zijn u daar zeer dankbaar voor. Uw donaties stimuleren ons om door te gaan.

In ons komende jaarverslag zullen we de besteding ervan nader verantwoorden. Maar nu al willen we u laten weten dat we uw giften hebben aangewend om ons platform te verbreden en te vernieuwen. Dankzij uw donaties kunnen we onze website binnenkort opnieuw inrichten en tegelijkertijd gratis toegankelijk houden. Bovendien stellen uw giften ons in de gelegenheid om nieuwe en ook jongere auteurs en experts voor ons te laten schrijven. Komend jaar zullen de vruchten daarvan hopelijk elke week zichtbaar worden.

We hopen dat u ons ook volgend jaar blijft verrassen met uw genereuze giften.

Mogen we u in dit verband nog één ding vragen? We zouden het zeer op prijs stellen als u dit zou willen delen met vrienden en collega’s, die ook waarde hechten aan goede analytische berichtgeving over Oost-Europa en Rusland en ons wellicht ook zouden willen ondersteunen. Voor de goede orde. Raam op Rusland heeft al jaren een anbi-status. Alle donaties, direct overgemaakt naar onze bankrekening NL73 TRIO 0391081675 of via onze website, zijn dan ook fiscaal aftrekbaar.

Wij wensen u tenslotte plezierige feestdagen en een hoopvoller 2024.  Tot in het nieuwe jaar.

Met vriendelijke groeten,

Jelle Baartmans, Eline Helmer, Hella Rottenberg, Hubert Smeets, Laura Starink, Daan de Vries en Wabke Waaijer.

ror logo groot