Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Hoofdredacteur Novaja Gazeta over de Russische oppositie, protestkunst uit een Moskouse cel, Russisch-Orthodoxe Kerk op weg naar duizendjarig rijk en Oekraïense drones treffen Russische olieraffinaderijen

Hoofdredacteur Novaja Gazeta over de Russische oppositie, protestkunst uit een Moskouse cel, Russisch-Orthodoxe Kerk op weg naar duizendjarig rijk en Oekraïense drones treffen Russische olieraffinaderijen

 

Beste Bezoeker, 

 

Kirill Martynovhoofdredacteur van Novaja Gazeta, sprak in een interview met Hella Rottenberg over het perspectief en de strategie van de Russische oppositie. 'Als er chaos ontstaat, gebeuren er onverwachte dingen en kunnen er andere leiders opstaan.'


Vanuit een overvolle Moskouse cel zet politiek gevangene Pavel Krisevitsj zijn protest tegen de Russische staatsterreur voort. Paul Alexander ontving voor een expositie in De Balie werk van de 23-jarige kunstenaar per post en beschrijft hoe dit tot stand kwam. 

 

De Russisch-Orthodoxe Kerk heeft op haar recentste mondiale concilie een weg uitgestippeld naar herstel van het duizendjarige rijk. Hubert Smeets vat de belangrijkste punten van dit plan samen, inclusief enkele pertinente opdrachten voor de regering in Moskou.

 

Sinds begin dit jaar raken Oekraïense drones steeds vaker Russische olieraffinaderijenMykola Topalov zet in de Ukrainska Pravda de belangrijkste doelen van deze aanvallen op een rij.

 

De dood van Aleksej Navalny en de verlenging van Poetins presidentschap zogenaamd gesteund door 87 procent van de kiezers is het sluitstuk van het proces waarin Rusland een complete dictatuur is geworden. Wat kan de Russische oppositie nog doen? Heeft ze een strategie en zijn de verwijten van de Oekraïners terecht? Hella Rottenberg sprak daarover met Kirill Martynov, hoofdredacteur van oppositiekrant Novaja Gazeta in ballingschap.


 

Vanuit een overvolle Moskouse cel zet politiek gevangene Pavel Krisevitsj zijn protest tegen de Russische staatsterreur voort. Al bijna drie jaar zit de 23-jarige kunstenaar opgesloten vanwege zijn politieke kunstperformances. Journalist Paul Alexander, die met hem correspondeert, ontving voor een expositie in De Balie achttien van zijn doeken per post. Ze bieden een unieke blik in de wondere wereld van het Russische gevangenissysteem.  


 

De Russisch-Orthodoxe Kerk heeft zich op haar recentste mondiale concilie niet alleen onvoorwaardelijk achter de oorlog tegen Oekraïne geschaard, maar ook een weg uitgestippeld naar herstel van het duizendjarige rijk. Hiermee doelt de kerk op de wederopbouw van een imperiaal en tegelijkertijd mono-cultureel Rusland dat zich uitstrekt over meer dan alleen het gebied van de voormalige Sovjet-Unie. Hubert Smeets vat de belangrijkste punten van dit toekomstplan samen.


 

Although the US has put pressure on Ukraine to stop attacking oil refineries in Russia, Ukraine will continue to attack Russian oil infrastructure. The goal is to damage military infrastructure. But according to specialists the effect should not be over-estimated. But it shows Ukrainians capabilities and hampers the Russian war economy, says Mykola Topalov in Ukrainska Pravda.