Sergej Tsjapnin

Publicist en uitgever

Sergej Tsjapnin (Moskou, 1968) is publicist, uitgever, medewerker van de onderzoeksgroep ‘Conflicten in een post-seculiere samenleving’ op het Sociologisch Instituut van de Universiteit van Innsbruck. Hij bekleedde 15 jaar diverse functies binnen de Russisch-Orthodoxe Kerk, onder mee als hoofdredacteur van het Tijdschrift van het Moskouse Patriarchaat en de Kerkelijke Bode.

Tsjapnin doceerde aan de theologische faculteit van de Orthodoxe humanitaire Universiteit van de Heilige Tichon als Commissiesecretaris van het Interconciliair Departement van de Russische Orthodoxe Kerk inzake de samenwerking van Kerk, staat en samenleving.

Hij nam deel aan de voorbereiding van officiële kerkdocumenten en organiseerde een reeks nationale en internationale fora, kerk-en-maatschappijconferenties en tentoonstellingen van moderne christelijke kunst.

Hij is hoofdredacteur van de almanak voor hedendaagse christelijke cultuur Dary, voorzitter van het genootschap Artos, curator van het internationale expositieproject ‘Heiligen van de ondeelbare Kerk’.

Zie voor meer informatie: www.chapnin.ru