Christ Klep

Militair historicus

Christ Klep is historicus, gespecialiseeerd in militaire geschiedenis, internationale betrekkingen en de relatie krijgsmacht-maatschappij.

Hij studeerde in Utrecht (specialisaties Oost-Europese studies en Ruslandkunde, contemporaine geschiedenis, internationale betrekkingen), werkte bij het Instituut voor Militaire Geschiedenis (IMG, inmiddels NIMH) van het ministerie van Defensie en was onderzoeker bij het Instituut voor Nederlandse Geschiedenis (ING). Sinds 2002 is hij freelance historicus-onderzoeker (onder andere voor het ministerie van Buitenlandse Zaken), universitair docent, consultant, publicist en commentator voor de media. Hij promoveerde in maart 2009 op het proefschrift Somalië, Rwanda, Srebrenica. De nasleep van drie ontspoorde vredesmissies (Amsterdam, 2009). Hij is tevens redactielid van het tijdschrift Checkpoint.

Recente publicaties zijn: De oorlog van nu (2018), Dossier-JSF. Joint Strike Fighter, het megaproject, de politiek, de aankoop (Amsterdam, 2014), Uruzgan. Nederlandse militairen op missie, 2005-2010 (Amsterdam, 2011) en Van Korea tot Kabul. De Nederlandse militaire deelname aan vredesoperaties sinds 1945 (Den Haag, 2005) (met R. van Gils).