Je bent niet ingelogd. De nieuwsbrief bevat mogelijk gebruikersinformatie, dus deze wordt mogelijk niet correct weergegeven.

Oekraïense pers kampt met politieke inmenging, teloorgang van mijnen in de Donbas, reacties op aanslag Trump, en wat te verwachten van Ruslands alomvattende partnerschap met Noord-Korea?

Oekraïense pers kampt met politieke inmenging, teloorgang van mijnen in de Donbas, reacties op aanslag Trump, en wat te verwachten van Ruslands alomvattende partnerschap met Noord-Korea?

 

Beste Bezoeker, 

 

Korea-kenner Remco Breuker verwacht dat Noord-Korea na de aankondiging van een ‘alomvattend strategisch partnerschap’ met Rusland de wapenfabrieken op volle toeren zal laten draaien. Het is volgens hem zelfs denkbaar dat het land soldaten naar Oekraïne zal sturen.

 

De reacties op de moordaanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump lopen in Oekraïne en Rusland sterk uiteen. Waar Zelensky persoonlijk reageerde, ziet het Kremlin de aanslag als een logisch gevolg van de Amerikaanse politieke cultuur.

 

Voordat Maksym Boettsjenko journalist werd, werkte hij twaalf jaar in een mijn in Loehansk. Voor RAAM besprak hij met een oud-collega de kolenindustrie in de Donbas, waar na tien jaar Russische bezetting weinig van over is.

 

Oekraïense journalisten maken steeds vaker melding van censuurpogingen en politieke inmenging. Dinara Khalilova schreef voor The Kyiv Independent over de moeilijkheden die journalisten tegenkomen in hun werk in Oekraïne. 

 

Het bezoek van Poetin aan de Noord-Koreaanse leider Kim werd bezegeld met een ‘alomvattend strategisch partnerschap’, een term die Moskou reserveert voor de allerdikste vriendschap met een ander land. Korea-kenner Remco Breuker verwacht dat de wapenfabrieken van Noord-Korea op volle toeren gaan draaien en dat door het militaire bondgenootschap met Rusland Noord-Korea zich meer zal laten gelden. Het is zelfs denkbaar dat het land soldaten naar Oekraïne zal sturen.


 

De moordaanslag op de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is volgens het Kremlin een logisch gevolg van de Amerikaanse politieke cultuur die de huidige regering van president Joe Biden heeft geschapen.


 

Na tien jaar Russische bezetting is er bijna niets meer over van de rijke kolenindustrie in de Donbas, schrijft Oekraïense journalist Maksym Boettsjenko, die twaalf jaar in een mijn in de regio Loehansk werkte voordat hij journalist werd. Hij spreekt met een oud-collega, Oleg, die tot 2023 werkte in een kolenmijn in het door Rusland bezette deel van Loehansk.


 

While Ukraine defends itself against Russian aggression and fights to preserve its own statehood, Ukrainian journalists are voicing concerns about political pressure, censorship attempts, and physical attacks that take place within Ukraine. In an article originally published by The Kyiv Independent, Dinara Khalilova writes about the problems that Ukrainian journalists face while doing their work.