40 miljoen Russen nemen deel aan actie Bescherming Burgerbevolking

De komende dagen zijn meer dan 40 miljoen Russen (ruim een derde van de totale bevolking) betrokken bij een landelijke oefening van het ministerie voor Rampenbestrijding (MTsjS). Dat zet zelf ruim 200.000 specialisten van de verschillende rampendiensten in, benevens meer dan 50.000 units technisch materieel. Ook de autoriteiten, van plaatselijk tot federaal, doen aan de Russische oefening Bescherming Burgerbevolking mee. Het is voor zover bekend de grootste in zijn soort ooit.

Rampenbestrijdingsoefening

Blijkens de officiële bekendmaking draait het bij de oefening ('all-Russian civil defense drill') om de bescherming van de bevolking tegen gif- of natuurrampen. 'Getraind worden evacuatie, het uitdelen van beschermingsmiddelen en het inrichten van ontsmettingsstations. Het hele beschermingsinstrumentarium zal in staat van paraatheid worden gebracht,' aldus het ministerie. Ook de informatiesystemen voor rampenbestrijding en medische hulpdiensten worden landelijk getest. De oefening moet het land voorbereiden op efficiënte actie 'tijdens grootschalige noodsituaties, die plaatsvinden in vredestijd'. 

Vrijwel tegelijkertijd maakte de dienst rampenbestrijding van Moskou bekend dat er voor de totale bevolking van de Russische hoofdstad plaats komt in ondergrondse schuilkelders. 'Als gevolg van het invoeren van nieuwe methodes van civiele bescherming is in Moskou een inventarisatie gemaakt van de onderaardse ruimtes van de stad, wat ons in staat stelt de bescherming van 100% van de bevolking van de stad te plannen,' aldus Andrej Misjtsjenko van de Moskouse dienst. Moskou telt meer dan 10 miljoen inwoners.

 

 

 

 

Wekelijkse update?

Iedere donderdag uitgelichte artikelen in uw mailbox

Eerst doorlezen? U kunt zich ook later aanmelden via de home pagina.

Als u in uw browser de cookies blokkeert, ziet u deze popup steeds weer. Daarvoor excuus.