Novosibirsk eert Stalin

In de Sibirische stad Novosibirsk is een enorm reclamebord opgesteld waarop Stalin wordt geëerd als opperbevelhebber. Het bord verscheen een paar dagen voor 9 mei, waarop Rusland de overwinning op Hitler viert. De Russische Communistische Partij heeft 25 van dergelijke reclameborden met het portret van Stalin besteld, zo zegt een woordvoerder van de regionale partij-afdeling.

Stalin billboards novosibirsk

Filyurin, facebook

'Het idee spreekt vanzelf. Stalin was de opperbevelhebber en leidde het land tijdens de Grote Vaderlandse Oorlog. Dit feit kan niet uit de geschiedenis worden gewist. Veteranen en andere deelnemers aan de Grote Vaderlandse Oorlog hebben een positief beeld van hem', aldus de woordvoerder.

Novosibirsk met z'n grote universitaire gemeenschap gold altijd als een liberale stad. Dat de autoriteiten hier toestemming hebben gegeven om Stalin zo prominent te eren, is opmerkelijk, maar past in de tendens dat in Rusland op steeds meer plekken standbeelden van de tiran worden opgericht, museumpjes worden ingericht en straten naar hem worden genoemd.

Bron: Meduza.io

Wekelijkse update?

Iedere donderdag uitgelichte artikelen in uw mailbox

Eerst doorlezen? U kunt zich ook later aanmelden via de home pagina.

Als u in uw browser de cookies blokkeert, ziet u deze popup steeds weer. Daarvoor excuus.