Leiders van Rusland gevraagd!

Het Kremlin gaat van oktober 2017 tot februari 2018 een kader-concours voor nieuwe leiders van het land organiseren. Dat meldde de sous-chef van de presidentiële administratie Sergej Kirijenko, aldus persbureau RBK. Doel van de wedstrijd is 'de meest veelbelovende mensen met leiderscapaciteiten te vinden, op te leiden en te ondersteunen'.

Tot 6 november kunnen mensen uit het hele land zich opgeven voor de wedstrijd via de site LeidersvanRusland (LideryRossii). Daarna volgen halve finales in 8 regio's, gevolgd door een finale in februari, wanneer de honderd beste leiders van het land uit de bus moeten komen. In maart treedt de nieuwe president van Rusland aan. Volgens verwachting is dat Vladimir Poetin.

'Leiders van Rusland is een open wedstrijd voor leiders van de nieuwe generatie', aldus de website. 'Neem de handschoen op tegen duizenden bestuurders en ga deel uitmaken van de gemeenschap van leiders die de toekomst van Rusland gaan bepalen.'

Iedereen beneden de 50 jaar, die minimaal 5 jaar bestuurlijke ervaring heeft, kan deelnemen aan de wedstrijd. De honderd uitverkorenen krijgen een opleiding aan de Hogeschool voor staatsbestuur, die ook de gouverneurs van Rusland moeten doorlopen. Poetin heeft de afgelopen weken een twintigtal gouverneurs in het hele land ontslagen en vervangen.

De winnaars krijgen mentoren toegewezen die hen verder op weg kunnen helpen op de kaderladder. Mentor worden onder anderen president van Sberbank German Gref,  burgemeester van Moskou Sergej Sobjanin, minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov, minister van Defensie Sergej Sjojgoe, hoofd van de Centrale Bank Elvira Nabioellina, economisch adviseur van Poetin Aleksej Koedrin, minister van Financiën Anton Siloeanov, directeur van KasperskiLab Jevgeni Kasperski, gouverneur van Toela en vroegere lijfwacht van Poetin Aleksej Djoemin, directeur van Rostelekom Michail Asejevski, voorzitter van de Academie van Wetenschappen Aleksandr Sergejev, directievoorzitter van Gazprom Viktor Zoebkov, directeur van Rosatom Aleksej Lichatsjov, CEO van Norilsk-Nikkel Vladimir Potanin en Anton Vajno, chef van de presidentiële administratie.

 

 

 

Wekelijkse update?

Iedere donderdag uitgelichte artikelen in uw mailbox

Eerst doorlezen? U kunt zich ook later aanmelden via de home pagina.

Als u in uw browser de cookies blokkeert, ziet u deze popup steeds weer. Daarvoor excuus.