Steun de vrije pers van Rusland. Help Meduza voortbestaan!

Op 25 oktober komt journaliste Galina Timchenko, oprichtster en CEO van de onafhankelijke Russische nieuwswebsite Meduza naar Amsterdam. Op uitnodiging van Raam op Rusland zal zij in de Rode Hoed de vijfde Oktoberlezing houden met als thema de kneveling van de persvrijheid in Rusland. Raam op Rusland grijpt haar komst aan om een crowdfundingsactie voor Meduza te organiseren. Daar is alle reden voor.

 

Meduza werd op 23 april door de Russische overheid gebrandmerkt als ‘buitenlands agent’. Reden: Meduza zou buitenlandse financiering ontvangen en zich bezighouden met ‘politieke activiteiten’. Het gevolg was dat Meduza bijna alle adverteerders kwijtraakte. Voor de vrije pers in Rusland is 2021 een dramatisch jaar. Zes nieuwsorganisaties en twintig journalisten werden aan de lijst van ‘buitenlands agent’ toegevoegd. Een aantal is gestopt met werken. Meduza niet.

Dankzij Meduza kunnen we nog steeds volgen wat er in Rusland gaande is, maar alleen steun van lezers en sympathisanten maakt voortbestaan mogelijk.  Meduza werkt met ongeveer twintig journalisten vanuit Riga en Moskou en publiceert artikelen in het Russisch en het Engels. Het journalistieke onderzoek, de verslaggeving, analyses en interviews van Meduza zijn van wereldklasse.

Raam op Rusland maakt dankbaar gebruik van het journalistieke werk van Meduza. Helpt u mee om Meduza te laten voortbestaan? Doneer nu een bedrag, anoniem of met uw naam erbij. En verspreid de actie onder uw familie, collega's en vrienden. Wij hopen op een grote opbrengst!

meduzaActievergadering van de redactie van Meduza over voortzetting van de site. Foto Sultan Suleimanov

 

Wekelijkse update?

Iedere donderdag uitgelichte artikelen in uw mailbox

Eerst doorlezen? U kunt zich ook later aanmelden via de home pagina.

Als u in uw browser de cookies blokkeert, ziet u deze popup steeds weer. Daarvoor excuus.